Mihai Alexandru

Cine este Mihai Alexandru?

“Au trecut mai bine de 20 de ani de când practic (şi ceva mai mult de când studiez teoretic) terapiile neconvenţionale. Dorinţa de a mă perfecţiona m-a împins mereu înainte, mereu spre ceva mai bun, mai eficient. Nu m-am dedicat unei căi anume, am experimentat de toate. Am interacţionat cu o mulţime de persoane şi… parcă ceva le lega pe toate. Nu-mi era clar ce… Mi-a luat ceva timp să constat că cel care oferă vindecarea e cel care o caută. Şi viceversa.
Se pare că abia atunci am înţeles că PACIENTUL MEU SUNT EU. Că fiinţa din faţa mea e doar o oglindă fidelă. Adică ceva care mă pune faţă-n faţă cu mine. Dar şi eu sunt pentru el o oglindă. Şi ştiţi ce se întâmplă când două oglinzi stau faţă-n faţă? Imaginea se multiplică la infinit.
Aşa am înţeles “modelul holografic”. Aşa am aflat că nu există un TU diferit de un EU, ci doar unul infinit. Aşa am aflat că toţi suntem UNUL şi UNUL e în toţi. În consecinţă, demersul meu terapeutic este găsirea locului în care oglinzile stau faţă-n faţă. Unde nu mai există 2, ci 1 infinit.”

(Mihai Alexandru, 2014)

Aveam doar câţiva anişori când ne-am mutat la munte. De atunci am primele amintiri. Eram încă la “vârsta cea fericită” – cei şapte ani de-acasă. Urbea împădurită în care ne-am stabilit oferea experienţe cognitive intense şi foarte diferite de cele posibile pe maidanele marelui oraş lăsat în urmă. Gâzele de tot felul, animăluţele şi păsările care aproape ne intrau în casă, vegetaţia abundentă care izbucnea chiar dincolo de uşă însemnau o vieţuire în comuniune cu natura pe care eu, cel născut la oraş, o percepeam într-o aură fantastică; trăiam fiecare nouă zi şi – mai ales – fiecare noapte ca pe o poveste. Şi cum altfel decât ca-n poveşti poate fi o noapte plină de milioane de licurici; o pădure fremătătoare prin care zânele şi piticii se strecurau prin frunzişuri în veşminte de şopârle sclipitoare, de gândaci multicolori, de tot felul de vieţuitoare aproape invizibile dar ale căror umbre şi şoapte nu treceau nesesizate?

Fascinat, încă de la acea vârstă fragedă, de misterele vieţii de pe Pământ şi de aiurea, am învăţat să citesc înainte de a merge la şcoală, nerăbdător să descifrez comorile cuprinse între coperţile cărţilor de poveşti, apoi de mitologie şi de istorie. M-am apropiat apoi, în anii adolescenţei, de literatura SF – una dintre puţinele forme de “evadare” din încorsetările şcolarizării comuniste. De aici, din zona speculaţiilor extraterestre a fost doar un pas până la descoperirea realităţii transpersonale, a teoriei câmpurilor, la modelul universului holografic. Pasiunea pentru filosofie s-a născut perfect firesc din teoriile în curs de a revoluţiona ştiinţele zise exacte. Aşa am început să scriu. Sincronizându-mi, într-un mod norocos, dezvoltarea personală cu evenimentele istorice, explozia informaţională a anilor ’90 m-a găsit pregătit pentru ceea ce avea să fie Marea Schimbare, fenomen descris cu elocinţă de autorul britanic Richard Rudd în monumentala lucrare “Cheile Genelor”.

Imediat ce piaţa culturală românească s-a deschis către aşa numitul (pe atunci) “paranormal”, au început să apară lucrări tratând planurile subtile ale existenţei; au sosit de pretutindeni dascăli, îndrumători, maeştri; s-au deschis şi au prosperat şcoli de spiritualitate. Preocupat permanent de a cunoaşte noi modalităţi de a percepe mai adânc complexitatea Sinelui şi propulsat de dorinţa de a descoperi calea dialogului eficient între fiinţa concretă – limitată şi perisabilă – şi acest Sine, am plonjat cu entuziasm şi aviditate în studierea domeniilor de frontieră. Şi, cumva firesc, aplicarea acestor cunoştinţe a fost canalizată în direcţia îmbunătăţirii vieţii oamenilor, animalelor, plantelor, întregii lumi vii care suferea. Da, am ajuns să abordez Suferinţa, mai întâi teoretic apoi sub forma terapiilor neconvenţionale.

Trecând, timp de aproape trei decenii, prin diferite şcoli, întâlnind mari personalităţi culturale şi spirituale, am găsit prilejuri să acumulez cunoaştere şi să-mi perfecţionez mereu abilităţile, conştient că nu se poate vindecare fără evoluţie şi nici evoluţie fără vindecare.

Virând brusc dinspre Politehnică, mi-am certificat o serie de competenţe, printre altele, în: inforenergetică şi radiestezie (1993-1997); gnoză şi şamanism la Academia Gnostică de Studii Antropologice şi Culturale AGEAC, Avignon (1995-1998); Silva Healing în cadrul Silva Method (1996-2002); terapia cu particule (Vionebio) (2004); programare mentală tetha Ultramind ESP (2007-2009); Reiki tradiţional (2012-2013); Original Feeling Touch (2013-2015); Gene Keys (2013-2016); Wuji Gong (2014-2016).

Pe parcurs, informaţia acumulându-se, terapeutul a simţit impulsul transmiterii ei prin intermediul conferinţelor şi cursurilor. A urmat o nouă etapă de cercetare, de împărtăşire. Rezultatul acestor experienţe ca terapeut, facilitator şi trainer s-a concretizat în conturarea unor modalităţi personale de abordare, unele fiind prezentate şi pe acest site.

Dar realităţile sensibile nu au fost doar un domeniu de studiu şi practică terapeutică, de autodezvoltare, ci şi o  sursă de inspiraţie poetică; creaţia literară şi muzicală s-a împletit mereu cu munca din domeniul esoteric completând profilul unui căutător neobosit al integrităţii şi unităţii fiinţei.

Vin spre cei care caută sensul acestei vieţi şi o înţelegere a traiectoriei lor personale dar şi a lumii, sau doar alinarea efectelor secundare dureroase ale Marii Schimbări, cu următoarele servicii:

  • instructaj şi coordonare practică Wuji Gong – curs de bază, 3 ore; curs avansat, o zi; grup de practică;
  • consultanţă Cheile Genelor – sesiune individuală, 90 de minute; workshop de grup, o zi;
  • facilitare MCP – workshop de grup, o zi în sală sau 2 zile pe teren (include deplasare);
  • Atingere Quantică (eliberarea traumelor emoţionale) – sesiune individuală, 100 de minute;
  • terapii energetice: Reiki, inforenergetică, Silva Healing, terapia cu particule,  tehnici bio-energo-informaţionale diverse;
  • ascultarea tămăduitoare;
  • radiestezie;
  • citirea şi interpretarea informaţiei din biocâmpuri;
  • muzică terapeutică şi de meditaţie;
  • ambianţe sonore pentru evenimente publice şi private, culturale, revoluţionare, nonviolente; colaborări la proiecte multimedia.

Comments are closed.